NIEUW: Avondcursus korfvlechten op Unesco Wereld Erfgoed Schokland.

Start datum: februari 6, 2019

Eind datum: maart 27, 2019

Tijd: 19:00-21:00

Locatie: Werelderfgoed Schokland

NIEUW: Avondcursus korfvlechten op Unesco Wereld Erfgoed Schokland.

Cursus Korfvlechten

Wat is er mooier, dan een oud ambacht leren op een plek, die U terug in de tijd voert, en liggend midden in ongerepte natuur. Locatie hiervoor is een goed geisoleerde schuur bij een boerderij. Op Schokland, liggend als een groene oase, midden in de Noord-Oostpolder, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, leert U, in een gezellige groep, in acht lessen van elk twee uur een prachtige bijenkorf vlechten. Door deze in de tuin te plaatsen, word een dakloos geworden bijenvolk een fijn en veilig onderkomen geboden.
Imkerij en Korfvlechterij Rob Triest, gediplomeerd imker en korfvlechter, werkzaam bij Het Flevo Landschap, met bijenkasten op Schokland, leert U op een ontspannen manier de kneepjes van het korfvlechten. Iedereen, jong en oud, is welkom. Voorkennis is niet nodig.

8 (tot 12) Woensdagavonden
De workshop begint op woensdag  6 februari 2019, van 19:00 tot 21:00. Desgewenst kunnen nog vier lessen extra gevolgd worden. U gaat gegarandeerd met een afgemaakte korf, schaal of mand naar huis.
Materiaalkosten
Voor Euro 90,- inclusief materiaal, startstuk en vlechtnaald kunt U deelnemen aan dit nostalgische avontuur. Het is prettig, als U zelf een plantenspuit, stevige schaar en een priem mee kunt nemen. Desgewenst kunt U natuurlijk in plaats van een bijenkorf, ook een schaal of mand vlechten.
Aanmelden
Lijkt U het leuk,om aan deze workshop te gaan deelnemen? Er zijn al diverse aanmeldingen en nog enkele plekken vrij. U kunt zich nu al opgeven door te bellen met Rob Triest 06 20 38 34 48 of een mail te sturen naar deschokkerbij@gmail.com of via het contactformulier op de website. U bent van harte welkom!

Cursus Korfvlechten nu ook in Groningen!

Start datum: maart 2, 2019

Eind datum: maart 9, 2019

Tijd: 8:30-17:00

Locatie: De Sikkepit, Bisschopsweg 15, Bourtange

Mijn naam is Albert en ik ben sinds een aantal jaren bijenhouder(imker). Ik heb meestal een of twee volken, en ik reis niet met mijn volken. Bij de beginnerscursus bijenhouden heb ik geleerd om te gaan met Bijenkasten met ramen. Ik heb gekozen om met Segeberger kasten te imkeren.

Nu zie je vaak op plaatjes van vroeger imkers met bijenkorven in de weer en dit leek mij ook leuk om te doen, omdat het natuurlijk materiaal is en het een andere manier van imkeren is. Om dit te doen moet je eerst weten hoe je een bijenkorf maakt. Het leren en uitoefenen van oude ambachten en het voorkomen van het uitsterven van deze kennis vind ik erg belangrijk.

Bij de cursus die ik nu volg bij Rob leer ik de basisprincipes vervolgens is het veel oefenen en in de toekomst misschien een vervolgcursus. Ik heb nu zes lessen gehad en ik heb elke week weer zin om te gaan. Het is een leuke, creatieve bezigheid die de voldoening van een werkstuk geeft. Het is goed te leren maar………… om een mooie korf te maken vergt wel veel  oefenen.  

Albert

Pin It on Pinterest

Share This