Het oude ambacht van Korfvlechten

 

Rob Triest neemt je mee terug in de tijd met dit oude ambacht.

Zijn manier van korfvlechten is zo authentiek, dat een restaurateur van het Kunsthistorisch Museum in Wenen vond dat hij de juiste persoon was om een schilderij van Pieter Breughel tot leven te laten komen… met een korf zoals deze er 450 jaar geleden uit moest zien.

 

Op zaterdag 11 augustus wordt deze – op Schokland- overhandigd, met aansluitend een rit op een historische trekker naar de bijensafari. Wil je er bij zijn? Klik dan op “BIJENSAFARI”.

 

Wil je zelf leren hoe je een bijenkorf vlecht? Geef je dan op voor de cursus korvlechten (inclusief materiaal).

 

Cursus korf vlechtenContact

Van rogge oogsten …
tot korfvlechten

https://www.deschokkerbij.nl/cursus-korfvlechten/Wanneer het mogelijk is, oogst Rob de rogge zelf. Met een zeis, oud gereedschap wat hij vond bij het MEC in Dronten. Na de oogst worden de schoven rogge neergezet in het veld, zodat ze kunnen drogen. Bij het MEC gebruikt hij deze rogge weer voor demonstraties korfvlechten. Ook geeft hij demonstraties op markten of festivals.

Doorgaans duurt het zo’n 12 uur voordat zo’n korf klaar is. Fijn voor de bijen, zodat ze een huisje hebben en ongestoord hun gang kunnen gaan.

Lijkt het je leuk om zelf je eigen korf, mand of schaal te kunnen vlechten? Het bespaart je geld (de cursus is inclusief materiaal), het is een ontspannen bezigheid en je kunt trots zijn op je eindresultaat. Kijk hier naar de data….

ACTIVITEITEN

KORFVLECHTEN

2019- Cursus 8 of meer lessen
inclusief materiaal voor eigen korf

Locatie: MEC Dronten (di avond)
                  Schokland (wo avond)

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This